Blog

Hoe tellen jullie af naar 5 december…

Aan het begin van het hele sint-circus zijn ze nog aardig te houden. Ze vragen er soms naar, de schoen moet soms worden gezet (bij ons zit daar een maximum aan van 3x thuis) en ook de vraag naar sinterklaassnoep is nog niet zo groot. Maar gaandeweg groeien de spanningen, de verwachtingen, de snoepjes drang en ook de schoen moet als het even kan dagelijks bij de openhaard. Op school worden ze er mee doodgegooid, het sinterklaasjournaal wakkert het nog wat verder aan en dit jaar hebben we opa piet die de snoepbehoefte naar een hoogtepunt brengt. Want als die jóuw huis voorbij is gegaan….. !!

Dus hoe zien die laatste dagen er nu bij jullie uit? Elke dag komt die vraag “hoe lang nog?”. Ook de nachten worden steeds onrustiger en overdag zijn ze wat ongeduriger. Wij maakte deze aftel advent kalender, hopelijk brengt dit wat meer rust tot 5 december!

DIY Advent kalender Sinterklaas

Wat heb je nodig:
Canvas doek (Xenos) grootte afhankleijk van het aantal dagen
Gekleurd papier
Grote luciferdoosjes, lege
Washi tape
Lijm
Zwarte stift
Liniaal
Schaar

Hoe maak je het:
1. Bepaal het aantal huisjes wat je wil maken en dus hoeveel dagen je wil aftellen. Kies een aantal gevels en teken deze iets groter en hoger dan de luciferdoosjes.  Denk ook aan een kerkje, daar kan je meerdere doosjes achter doen.
2. Knip de geveltjes uit en schrijf er nummers op.

3. Beplak de zijkanten van de doosjes met washi tape, let op dat de doosjes nog wel open kunnen.
4. Plak de geveltjes op de luciferdoosjes.

5.Bepaal de plaatsen van de doosjes en schrijf een tekst en teken eventueel een figuur op het canvas. Wij kozen voor “Vol Verwachting” maar denk ook eens aan “Hij komt, Hij komt…” of “Ooh kom er eens kijken…” of “Sinterklaas kapoentje…”
6. Plak de doosjes op hun plek, laat het even drogen en stop er iets lekkers of iets leuks in Zoals pepernoten, schuimpjes, stickers, etc.

En het mooie ervan is, de schoenen hoeven deze week niet meer worden gezet, de vraag naar snoep is weg, want iedere dag krijgen ze wat, en hoe lang nog….. tja, even de huisjes tellen die nog niet open zijn geweest of als ze al kunnen lezen kijken hoeveel nachtjes ze nog moeten slapen.

En in de laatste dag doe ik niet alleen iets lekkers, deze maken we namelijk open net voor we aan het sinterklaasavondje gaan beginnen en dan zit er ook een briefje in……. Met een aanwijzing naar de cadeaus. Hoeft er ook niemand zich in 10 bochten te wringen om op de deur te kloppen J

Wij zijn blij als het 5 /6 én 7 december is geweest!  Op naar de kerst!!

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.