Traktatie

trak·ta·tie (de; v; meervoud: traktaties)
1. Het trakteren
2. Datgene waarop getrakteerd wordt
3. Lekkernij

Met een nieuw schooljaar komt er natuurlijk meer kijken dan alleen nieuwe schoolbekers, nieuwe lunchtrommels, nieuwe vriendenboeken, etc., etc., in het nieuwe school jaar komt ook een verjaardag kijken. Vaak nog niet bij de leeftijd vanaf 4 maar daarna gaat het echte werk beginnen.

Traktatie verjaardag Kideau

En als je niet eerder hebt getrakteerd op een Kinderdagverblijf of op een Peuterspeelzaal dan wordt het wel even goed plannen. Want ohoh wat ging ik de mist in (al op de peuterspeelzaal) toen ik dacht die leuke traktatie wel “even” in elkaar te draaien.

Dit jaar gaan we voor 5 jaar. Onze kleine dame zat inmiddels al een heel jaar op school en in het nieuwe jaar is het meteen in week 2 al prijs, ach ja ik kan dat ook maar weer achter de rug hebben! En natuurlijk wil ook ik, net als iedere moeder, weer iets heel leuks wat ik nog niet heb gezien en wat ook nog een beetje verantwoord is. Dus…… het worden kraft zakjes met daarop een snorrengezicht van een snor sticker en van die bewegende oogjes, dicht geplakt met mooie tape. En daarin een super ballon (succes juf, sorry daarvoor) een mandarijn en een klein uitdeelzakje snoep.

En waarom gaat dat nou mis in de tijdsplanning??!! Nou omdat ik dit jaar bijvoorbeeld 40 (!!) van die zakjes moet maken. Alle kids uit de klas en dan ook nog alle juffen en meesters. En ik daar altijd last minute aan begin…. Dus dit jaar heb ik me niet laten kisten, de zakjes zijn al klaar. Dochterlief heeft de kleuren van de snorren uitgezocht, roze, zilver en ook nog wat zwarte voor de jongens en de meesters. En ik heb al een middagje lekker zitten knutselen.

Eens kijken of ik ze ook op tijd kan vullen (2 dagen tevoren) of dat dat dan alsnog lastminute werk wordt? ;-)

Ps: mocht je nog op zoek zijn naar die andere schoolspullen (nieuwe schoolbekers, nieuwe lunchtrommels, nieuwe vriendenboeken, etc., etc.,) die hebben we ook, je shopt ze hier
Ps ps: zoek je ook nog een cadeau bij die traktatie van die bewuste verjaardag?? dan zit je hier ook goed ;-)

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.